Kook eieren in de eierkoker

Eierkoker

In de ochtend kook ik mijn eieren meestal in een eierkoker. De inspanning is minimaal en de eieren blijken meestal wat ik wil dat ze zijn qua consistentie. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van het koken van eieren in een eierkoker en onder welke omstandigheden het beter is om een ​​steelpannetje te gebruiken. Hoe kookt het ei in de eierkoker? Een eierkoker is een apparaat om eieren mee te koken.

Dat is al duidelijk. Concreet hebben deze apparaten bijna altijd dezelfde structuur of functie: Het middelpunt is een verwarmer die water verwarmt in een kom erboven. Deze kachel is verpakt in een kunststof of roestvrijstalen behuizing. Je kunt de eierhouder met het water in de kom hangen. Het maximale aantal eieren dat gekookt kan worden, verschilt van model tot model. Meestal zijn er 3 tot 7 eieren.

Het water wordt meestal toegevoegd met een maatbeker die verschillende hoeveelheden water geeft, afhankelijk van het gewenste aantal eieren en de gewenste consistentie (vaak zacht, medium en hard). Wees overigens niet verbaasd dat u meer water nodig heeft voor minder eieren van dezelfde dikte.

Het is gewoon zo en heeft te maken met hoeveel eieren er tegelijkertijd worden gekookt. Het boveneinde van het fornuis is een deksel met ventilatieopeningen waardoor de hete waterdamp kan ontsnappen. Als de eieren helemaal gaar zijn, is er meestal een hoog geluid. Dan moet u de eieren onmiddellijk verwijderen.

Wat zijn de voordelen van een eierkoker?

Eieren koken in een eierkoker biedt naar mijn mening verschillende voordelen, maar natuurlijk ook niet te verbergen nadelen:

  • Een kachel is vaak ontworpen om energiezuinig te zijn.
  • Met het akoestische signaal aan het einde kun je bijna niet vergeten de eieren op tijd te verwijderen.
  • U hoeft zelf de tijd niet bij te houden.
  • Meestal kortere kooktijden in vergelijking met de pan.
  • Ervaring heeft geleerd dat de energiekosten laag zijn
  • Aan de aankoop zijn kosten verbonden.
  • Sommige onderdelen zijn niet vaatwasmachinebestendig
  • U kunt maar een beperkt aantal eieren per keer koken